Thursday, March 3, 2016

ေထာပတ္သီးဝယ္မယ္ဆို


ေထာပတ္သီး ၀ယ္မယ္ဆို ဘယ္လို ေရြးၾကမလဲ

===================
===================

ေထာပတ္သီး တစ္လံုးကို ၀ယ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ မွည့္ /မမွည့္ စမ္းသပ္ၾကည့္လို႔ရပါတယ္။ ေထာပတ္သီးဟာ စားဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ေနတဲ့ အေနအထား ဆိုရင္ တစ္နည္းအားျဖင့္ မွည့္ေနတဲ့ အေနအထားဆိုရင္ အညွာေလးအတိုင္း ထိပ္ပိုင္းကို ျဖည္းျဖည္းေလး ဖ်စ္ၾကည့္ပါ။ ဒီနည္းက လြယ္ကူပါတယ္။ နည္းနည္းေလး ေပ်ာ့ေနမယ္ဆိုရင္ စားဖို႔ အသင့္ပါပဲ။ ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ အညွာေလးကို ဆြဲထုတ္ၾကည့္ရမွာပါ။ (ေစ်းသည္က လက္ခံမွ စမ္းေနာ္ :D) အညွာေလးကို ဆြဲထုတ္လိုက္လို႔ ထိပ္၀ဟာ စိမ္းေနမယ္ ဒါမွမဟုတ္ နီေနမယ္ဆိုရင္ ေကာင္းပါတယ္။ တကယ္လို႔ အညိဳေရာင္ျဖစ္ေနမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဒီအသီးက မေကာင္းပါဘူး။ အမွည့္လြန္ေနတဲ့ အသီးျဖစ္လို႔ အထဲမွာ မဲေနပါလိမ့္မယ္။ (ပံုမွာ ၾကည့္ပါ)

တကယ္လို႔ မမွည့္ေသးတဲ့ အစိမ္းေတြကို ၀ယ္ခဲ့မိတယ္ဆိုရင္လည္း စိတ္မပူပါနဲ႔။ မွန္မွန္မွည့္ေအာင္ သတင္းစာ စကၠဴ ဒါမွမဟုတ္ တျခား စကၠဴ(ဘာအမ်ိဳးအစားဆို)နဲ႔ အသီးကို ထုပ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အခန္းတြင္း အပူခ်ိန္မွာ ထားပါ(ေရခဲေသတၱာထဲ မထည့္ပါနဲ႔)။ တစ္ရက္ ႏွစ္ရက္ဆို မွည့္ပါၿပီ။ ဒီထက္ပို မွန္မွန္ မွည့္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ အဲ့ဒီ ထုပ္ထားတဲ့ အထဲကို ပန္းသီး ဒါမွမဟုတ္ ငွက္ေပ်ာသီး ထည့္ထားေပးပါ။ ပိုၿပီး အမွည့္လြယ္ေစပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ကေတာ့ salad လိုမ်ိဳး စားမယ္ ဟင္းခ်က္စားမယ္လို႔ ရည္ရြယ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၃ရက္ထက္ ပိုမသိမ္းသင့္ပါဘူး။ ေအာက္မွာ ပံုေလးနဲ႔ စာကို တြဲၿပီး ေဖာ္ျပေပးထားပါတယ္။ ေထာပတ္သီးရဲ႕ စားဖို႔ အေနအထားကို ခန္႔မွန္းလို႔ ရေအာင္ပါ။

၁။ စိမ္းေနပါေသးတယ္။ ၅ ရက္ေလာက္ ေစာင့္ပါ။

၂။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ျဖစ္လာပါၿပီ။ ၃ရက္အတြင္း စားႏုိင္ပါတယ္။

၃။ အညိဳဘက္ကို သမ္းလာပါၿပီ။ ၂၄နာရီအတြင္း စားလို႔ရပါၿပီ။

၄။ မွည့္စ ျပဳပါၿပီ စက္နဲ႔ေဖ်ာ္ေသာက္မယ္ဆိုရင္ ရပါၿပီ salad လုပ္စားမယ္ဆိုရင္ အေနေတာ္ပါပဲ။

၅။ လံုး၀ကို မွည့္ပါၿပီ။ ႀကိဳက္သလို သံုးႏိုင္ပါၿပီ။

နည္းလမ္းေလးေတြ အဆင္ေျပမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။ အားလံုး က်န္းမာၿပီး ႏုပ်ိဳၾကပါေစ။

Source: kitchenkathukutty

============

My Food Myanmar

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment